ook als audioverhaal beschikbaar: Off the Cuff, ingesproken door Thomas Dudkiewicz


      
       Foto door Sanja Marusic


Selin Kuşçu (1991) is een schrijver die vooral werkt met het geschreven woord, maar taal ook vermengt met beeld, audio en de ruimte. Ze studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie richting Beeld & Taal en ontving voor 0,78 de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van de Nederlandse en Vlaamse schrijfopleidingen. In 2019 nam ze deel aan twee talentontwikkelingstrajecten: het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en Eenzame Avonturen van deBuren.

Selin schrijft en maakt graag literair werk in opdracht. In de afgelopen jaren maakte ze o.m. een podcastverhaal voor Hard//hoofd en een audiowerk voor Perdu (i.s.m. VPRO Nooit Meer Slapen), droeg ze voor in het Amrath Hotel tijdens ‘Het Personage: De Navigator’ en bij Mensen Zeggen Dingen in EKKO (Utrecht), en schreef ze verhalen voor de verhalenbundel Rebel, rebel (uitgeverij Prometheus), literair tijdschrift De Gids, scenariostudie Project Antarctica en het culturele/erotische tijdschrift Extra Extra. 

Naast het maken van eigen werk, is Selin werkzaam als subsidieconsulent bij Fonds Podiumkunsten.

Ze is geboren in Zaandam, heeft een Turkse vader en Nederlandse moeder en woont in Den Haag met haar vriend en tweelingzoons (2021).

Hier vindt u haar volledige cv.
Contact: selin _ kuscu [at] hotmail.com