nu ook als audioverhaal beschikbaar: Off the Cuff, ingesproken door Thomas Dudkiewicz
doorlopend: podcast Sprekende Letteren


      
       Foto door Sanja Marusic


Selin Kuşçu (1991) is een schrijver die vooral werkt met het geschreven woord, maar taal ook vermengt met beeld, audio en de ruimte. Ze studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie richting Beeld & Taal en ontving voor 0,78 de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van de Nederlandse en Vlaamse schrijfopleidingen. In 2019 nam ze deel aan twee talentontwikkelingstrajecten: het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en Eenzame Avonturen van deBuren.

Selin schrijft en maakt graag literair werk in opdracht. In de afgelopen jaren maakte ze o.m. een podcastverhaal voor Hard//hoofd en een audiowerk voor Perdu (i.s.m. VPRO Nooit Meer Slapen), droeg ze voor in het Amrath Hotel tijdens ‘Het Personage: De Navigator’ en bij Mensen Zeggen Dingen in EKKO (Utrecht), schreef ze verhalen voor de verhalenbundel Rebel, rebel (uitgeverij Prometheus), literair tijdschrift De Gids, scenariostudie Project Antarctica en het culturele/erotische tijdschrift Extra Extra, interviewde ze residenten van de Rijksakademie voor hun jaarlijkse Open Studios GUIDE.

Naast het maken van eigen werk, maakt Selin podcasts voor De Gids en werkt ze voor Prijs de Poëzie, Jan Hanlo Essayprijs en NPO-fonds. Daarnaast doet ze (eind)redactie en research voor verschillende schrijfprojecten.

Ze is geboren in Zaandam, heeft een Turkse vader en Nederlandse moeder en woont in Den Haag.

Hier vindt u haar volledige cv.
Contact: selin _ kuscu [at] hotmail.com