ook als audioverhaal beschikbaar: Off the Cuff, ingesproken door Thomas Dudkiewicz
 


Ontdekkingsreiziger tegen wil en dank

Verhaal / voordracht, Het Personage: De Navigator, de Revisor, 2019

Het Personage was een vierdelige programmareeks van literair tijdschrift de Revisor. De programmaredactie bestond uit Joost Oomen en Bernke Klein Zandvoort. De reeks bestond uit literaire dwaaltochten door bijzondere gebouwen in Amsterdam. In een augurkenfabriek, hotel, veilinghuis en voetbalclub brachten schrijvers en kunstenaars elk programma een ander personage tot leven. Vier avonden waarin gebouw, geschiedenis en personage met elkaar verbonden raakten.

De tweede editie van Het Personage speelde zich af in het voormalige Scheepvaarthuis, vandaag Grand Hotel Amrâth én een rijksmonument. Verspreid over hotelkamers en historische zalen brachten schrijvers en een kunstenaar een nieuw personage tot leven: de navigator. Iedere schrijver kreeg een eigen opdracht of invalshoek mee, Selin Kuscu kreeg een naam: Cornelis de Houtman.

︎︎︎ Lees ‘Ontdekkingsreiziger tegen wil en dank’ hier.

Beluister ook de podcast die Nikki Dekker maakte aan de hand van de avond. Daarin komen ook de bijdragen van de andere schrijvers die deelnamen aan Het Personage: De Navigator voorbij (Iduna Paalman, Roos van Rijswijk, Jan van Aken, Nyk de Vries en Maria Barnas).